Pogledajte metodu za ispucale pete koja je 100% efikasna

Zbog dugog boravka u obući i konstantnog oslanjanja na vaše pete dolazi do sušenja kože a nakon toga i do njenog pucanja. Kako biste uspješno i brzo riješili taj problem nema potrebe da idete u skupe salone, jer je to većinom bacanje novca i oduzimanje vašeg dragocjenog vremena.

U nastavku ćemo vam pokazati metodu za ispucale pete koja je 100% efikasna, prirodan i jeftina. Sve što trebate jeste 2-4 kašike sode bikarbone, 4-5l tople vode, sredstvo za vlaženje (neka krema za lice ili ruke), četka, meki sunđer, ulje lavande. Uzmite lavor pa u njega naspite vodu i sodu bikarbonu te ostavite da se u potpunosti rastvori. Voda ne treba biti ni vruća ni hladna, već mlaka.

Tada u vodu dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili nekog drugog ulja po vašem izboru. Držite stopala u vodi 15 minuta a onda ostružite četkom mrtve slojeve kože. Operite stopala i namažite sredstvom za vlaženje.

Navucite čarape na noge kako bi se vlaga upila u kožu i nosite ih nekoliko sati. Možete ponavljati ovaj tretman dvaput sedmično u zavisnosti koliko vam je koža stopala oštećena.

1,431

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =