Ovuda voze brzinom 150 km/h, ugašenih farova i prolaze na crveno (mapa)

Mirijevski Bulevar – trkaju se noću. Mene su čak u tom trkanju kolima – pravili “osmice”, udarili jednim vozilom u prednji deo automobila i okrenuli me za 60 stepeni i pobegli naravno. Policija nema tu kamere, to znaju i jure. Naravno policija došla, napravila izveštaj i ništa – podelio je sa nama jedan Petar trenutak u kom je svojm telom svedočio “srpskom ruletu”.


Mesta na kojima se igra “srpski rulet” u Beogradu; Foto: Google maps, Telegraf

ČUKARICA – POŽEŠKA ULICA

“Požeška ulica! Od škole Josif Pančič (semafor) do Doma zdravlja. Ako je semafor otvoren i dalje… Novi modeli dostižu 100 km/h za tri sekunde. Leti motori i automobili, a sada samo automobili… svake večeri od 11.30 pa nadalje… naježim se i očekujem tresak. Nema policajaca, ni ležećih ni stojećih…užas.” – stoji u jednom komentaru.

Još jedan čitalac Telegrafa je napisao da je “negde u Požeškoj na pešačkom poginula žena jer su neki igrali srpski rulet. Ni zakočili malo nisu, 170 km/h i kad udare nekog ne staju… samo dodaju gas… to je bilo pre par godina. Tako da ovo duže traje”.

MOSTOVI I TUNELI

U glavnom gradu Srbije omiljene lokacije za voženje “srpskog ruleta” su, pored Terazijskog tunela, Brankov most, Most na Adi, i Pančevački most.

PALILULA – VIŠNJIČKA ULICA

– Svako leto noću oko dva posle ponoći možete čuti kako se trkaju u Višnjičkoj ulici, to nije ništa novo. Čist pravac od nekoliko kilometara – napisao je jedan čitalac Telegrafa.

Da ovo nisu samo gradske priče, pokazuje saglasnost i drugih korisnika, koji su se složili da se ovom ulicom vozi divlje.

Mišeluk u Novom Sadu; Foto: Wikimedia/Micki

NOVI SAD

Jeziva igra nije samo karakteristična za glavni grad. Sumanuta vožnja viđa se i na ulicama Novog Sada. Omiljene deonice su čuveni potez kod tunel Mišeluk, na kom se održavaju nelegalne trke automobila. Divlja vožnja počinje još od Bulevara oslobođenja kod Merkatora, na raskrsnici koja je nekoliko puta bila mesto strašnih saobraćajnih nezgoda, a onda vozači stisnu gas i preko mosta izlaze u tunel, pa se spuštaju ja pravu za Rumu.

PARAĆIN

Pre pet godina Marko M. u Paraćinu u četiri sata ujutru igrao je “srpski rulet” i “mercedesom” se zakucao u automobil Aleksandra Miljkovića (22) koji je u udesu teško povređen. Otac povređenog mladića Saša Miljković, tada je rekao da mu je u tužilaštvu saopšteno da se proveravaju sumnje da je bahati vozač igrao ovu igru vozeći 160 kilometara na sat Ulicom vojvode Mišića ka autoputu.

ŠTA JE TO SRPSKI RULET?

Srpska verzija ruskog ruleta predviđa da igrači, odnosno vozači, umesto pištolja koriste automobil i u sumanutim vožnjama, u kojima važi princip da se radi suprotno od onoga što je dozvoljeno, stavljaju svoj život na kocku. “Vožnje smrti” se zakazuju noću, uglavnom vikendom, kada na ulicama ima manje saobraćaja.

U trkama učestvuju mlađi vozači, koji se klade da mogu da urade stvari koje su prosečnom vozaču nezamislive. Poseban izazov su mostovi, tuneli, slabo obezbeđeni putevi, kada se drastično povećava i visina opklade. Najčešća opklada je da vozač vozi u kontra smeru velikom brzinom ili da iz poprečne ulice kroz crveno svetlo izađe na glavni put. Za to vreme, druga ekipa vozi paralelno sa njima, ili ih čeka na raskrsnici kako bi se uverila da će opklada biti ispunjena.

(telegraf.rs)

1,485

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =