Ostat ćete bez riječi kada vidite čime se bavi i kakao danas izgleda GLUMAC iz filma “TAXI”

Prošlo je čak 18 godina od prvog prikazivanja jednog od najpopularnijih francuskih filmova.

Riječ je o filmu “Taxi” koji je proslavio glumca Samya Naceria.

Naceri koji je tumačio ulogu Danijela Moralesa, nevjerovatnog poznavaoca automobila i taksistu, danas ima 55 godina i potpuno je drugačiji.

U privatnom životu za njega nije bilo mirovanja, nekoliko puta je optužen za huliganizam i suočavao se krivičnim postupcima.

Skrolajte do dna i vidite kako danas izgleda ova legenda.

Prošlo je 10 godina od kada je izašao posljednji film “Taksi”, a 19 godina od prvog dijela i teško je povjerovati da je već toliko vremena prošlo. Nudimo vam šansu da vidite kako danas izgledaju glumci ove ikonske komedije i kako su se promijenili tokom vremena.

Silvester Stalone (tajni agent), 57/71 godina

Legenda svjetskih bioskopa je imao kratku pojavu u filmu kao tajni agent. Scena u kojoj on sjedi na zadnjem sjedištu Danijelovog automobila je za pamćenje. Stalone se pojavio samo na 9 minuta i nije čak ni pomenut na kraju filma. Međutim, ovo nije spriječilo gledaoce da ga zaborave u “Taksiju 3”.

Bai Ling (Kvi, glavni negativac), 37/51 godina

Bai Ling kao Kvi je ostala najupečatljiviji lik negativca u svim “Taksi” filmovima. Od izlaska “Taksija 3”, ona je dobijala uloge fatalne i opasne žene u raznim holivudskim filmovima. Međutim, njena izvedba u ovom filmu je i dalje najimpresivnija.

Luk Beson (producent i scenarista), 39/58 godina

“Taksi” filmovi su se pojavili na velikim ekranima zahvaljujući Luku Besonu. Nakon uspješne akcione komedije, zadovoljio je obožavatelje sa još par svojih filmova i knjigom. Štaviše, njegova karijera za 2017. godinu uključuje najskuplji francuski film u istoriji – “Valerijan i Grad hiljadu planeta”.

Frederik Defentl (Emilijen), 29/49 godina

Nakon filma “Taksi 4”, Frederik je nestao sa filmske scene. Pojavio se samo u biografskom filmu “Šatobrijan” (2010) gdje je glumio poznatog francuskog mislioca. Danas, Defentl snima reklame na televiziji i pojavljuje se u francuskim emisijama. Uprkos promjenama u karijeri, nije izgubio svoj šarm.

Marion Kotiljard (Lili, Danijelova devojka), 22/42 godina

1998. godine je Marion dobila Cezar nagradu za film “Taksi” kao glumicu koja najviše obećava. Deset godina kasnije, ona u svojoj kućnoj kolekciji ima Oskara, Cezara, BAFTU i Zlatni globus. Pa, pogledajte samo koliko se filmova danas snima sa njom.

Ema Sjoberg-Viklund (Petra, Emilijenova koleginica), 30/49 godina

Iako je Emina karijera bila ograničena samo na par filmova, ona je postala TV zvijezda u svojoj domovini Švedskoj. Ona je model, TV voditelj, uspješna biznismenka i majka četvoro djece. Možete li zamisliti više sa svojih 50 godina? Pogledajte samo kako je prelijepa – izgleda kao da zna tajnu za vječnu mladost.

Bernard Farsi (komesar Gibert), 49/68 godina

Poslednji “Taksi” film je izašao 2007. godine i smiješnog šefa policije je ponovo glumio Bernard Farsi. Iznenađujuće, ali prije 10 godina je film “De Gol” priznat od strane kritičara kao jedan od najubjedljivijih realizacija ličnosti Šarla de Gola modernog doba. On je sada glumac koji se priprema za seriju muzičkih izvedbi na osnovu popularnog filma “Hor”.

Edoard Montut (Alain, Emilijenov kolega), 28/47 godina

Edoard Montut nije poznat samo po ulozi harizmatičnog komesara Alaina u filmovima “Taksi”. 2002. godine se pojavio kao glavni negativac u filmu “Asteriks i Obeliks: Misija Kleopatra”. Danas se može vidjeti u francuskim emisijama i čini se da se uopšte nije promijenio.

Žan-Kristof Bouvet (general Bertino, Lilin otac), 53/70 godina

Žan-Kristof Bouvet je bio toliko briljantan u svojoj ulozi noskog generala i konzervativca, da mu ne bi dozvolili da glumi bilo koga drugog. Danas je glumac koji se pojavljuje u mnogim francuskim filmovima i reklamama, obučen kao svoj heroj iz “Taksija”.

Semi Naceri (Danijel), 37/56 godina

Nakon posljednjeg dela “Taksija”, ime Semi Naceri se više pominjalo u kriminalnim vijestima nego u filmovima. Bio je optužen za huliganstvo par puta i krivične postupke. Međutim, 2016. godine je izbacio video pod nazivom “Druga šansa” koju je vidjelo oko 2 miliona ljudi. Njegov šarmantni lik Danijela će se vjerovatno pojaviti u predstojećem filmu “Taksi 5”.

Pežo 406

3,028

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 8 =