Nezapamćen skandal u skupštini! šešelj optužio ljajića da je vođa narko kartela!

Šešelj je na početku sednice u okviru postavljanja pitanja rekao da policija ima sva operativna saznanja da je Ljajić jedan od vodja najvećeg kartela, ali da ipak ne čini ništa.

On je kazao i da Rasim Ljajić ima lažnu diplomu Medicinskog fakuletata navodeći da je studirao u Sarajevu i da je rat izbio kada je bio četvrta godina studija, a da se potom “iznenada pojavio sa gotovom diplomom”.


FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Šešelj je kazao i da je Ljajićeva partija “sadaka” partija, odnosno jedna od onih koje nisu u stanju da samostalno predju census, pa se zbog toga “prikopčaju” za neku veliku partiju, da bi se “dočepali” nekoliko poslaničkih mandata.

On je kazao da takve partije onemogućavaju noramalan rad parlamenta, jer posle izbora formiraju posebne poslaničke grupe, zbog čega je zatražio da se Poslovnikom onemogući da partija koja nije nastupala samostalno na izborima formira samostalni poslanički klub.


FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Poslanici SDPS, koji je deo vladajuće koalicije, reagovali su burno na iznete optužbe i dobacivali Šešelju da je ratni zločinac, dok je predsednica parlamenta Maja Gojković pokušavajući da umiri situaciju odredila pauzi od pet minuta.

Gojković je tražila od obe poslaničke grupe da prestanu da dobacuju jedni drugima i rekla poslanicima SDPS da niko do sada za vreme poslaničkih pitanja nije reagovao kao oni.

“Ovde se svašta čuje za vreme postavljanja pitanja. Niko još nije reagovao kao vi. Svašta se govori i postavljaju se pitanja o Aleksandru Vučiću. Niko nije ovako reagovao”, rekla je Gojković.

Ona je kazala da je pravo poslanika i da postavlja pitanja.

“A da li je istina ili nije videćemo, polako”, rekla je Gojković.

Šef poslaničke grupe SDPS Milorad Mijatović posle toga je sa partijskim kolegama održao konferenciju za novinare u parlamentu i istakao da Rasim Ljajić nema ni prekršajnu prijavu, a da ga napada čovek koji je osudjeni ratni zločinac, te da su na političkoj sceni Srbije došle do izražaja snage, koje žele u potpunosti da “zagade politički prostor”.


FOTO: PRINTSCREEN/RTS

On je kazao da je Šešeljev napad na Ljajića orkestriran kako bi pomogao “političkom gubitniku” Muameru Zukorliću pred izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

Mijatović je rekao i da oni na sednici parlamenta neće učestvovati, ali da će davati kvorum za glasanje.

Upitan da li su ljuti na koalicione partnere, on je kazao da su oni državotvorna stranka i da ne žele nepotrebno da izazivaju krizu, ali da će sa koalicionim partnerima razgovarati o svim stvarima i tražiti rešenje za tu situaciju.

“Mi smo stranka koja dosledno sprovodi ono što piše u koalicionom dogovoru. Mi ćemo to i dalje činiti, a svoj protest smo izrazili protiv stranke koju vodi osudjeni ratni zločinac iz SRS, koja je kancer na političkom nebu Srbije”, rekao je Mijatović.

Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen Youtube

459

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =