Način na koji vi stojite otkriva ljudima šta vi zaista mislite o njima

Govor tijela se smatra neverbalnim načinom komunikacije koji može otkriti dosta toga o tome šta mi mislimo i kakvog smo raspoloženja. Isto tako može da okrije neke stvari o vašem karatkeru bez da kažete jednu riječ. Sve to potiče od našeg stava, pa sve do naših gestova, a način na koji vi stojite dosta otkriva o našoj ili tuđoj ličnosti.

Prvi način je paralelni stav- ovaj stav se karakteriše nogama koje stoje pravo, blizu i paralelno jedna drugoj, a ukoliko imate ovakav stav, onda ćete vi izgledati visoko i držati ćete leđa pravim. To je položaj koji je običan za ljude koji očekuju nekakvu vrstu komande, a zamislite samo vojnika koji priča sa nadređenm i bit će vam sve jasno. Takav stav je neutralan i naginjanje napred, ili pozadi može da predstavlja neprijateljstvo ili otpor. Ipak, ovaj stav određuje osobu koja možda oklijeva da nešto uradi i skupljene noge mogu označavati stidljivu i nesigurnu ličnost.

Drugi položaj je stojanje raširenih nogu- takav stav će karakterisati uspravan polož i izbačeno poprsje narpijed, te raširene noge da bi tlo izgledalo veće. Ruke mogu da budu sklonjene iza leđa daleko od tuđih pogleda. Takav stav većinom zauzimaju muškarci, dok je to jedan način na koji iskazuju nadmoćnost. Koristiti će ga ljudi koji osjećaju da moraju biti sigurni i čvrsti, a žene koje stoje u ovom položaju žele da pokažu nadmoćnost nad muškarcima.

Položaj stopalo upereno naprijed- osobe koje stoje na ovakav način su većinom opušteni, samouvjereni i zadovoljni samim sobom. Oni su sigurni u svoju ličnost, te znaju kolika je njihova vrijednost. Dobro će se slagati sa ostalim ljudima i lako će se osjećati u svakoj situaciji. Osim toga će pravac u kojem stopalo pokazuje reći dosta toga. Kada stopalo bude upereno prema vama, onda su to osobe koji su zainteresovani za razgovor sa vama, a u slučaju da je stopalo okrenuto s vana, možda žele otići.

(Izvor: kreacije.info)

 

844

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =